Håndværkerfradraget gælder også i 2020

Skrevet af Revisionsfirmaet Gutfelt A/S
håndværkerfradrag

Skal du bruge en revisor?

Du har fortsat mulighed for at opnå fradrag for udgifter til udvalgte service- og håndværksydelser, som er udført i din bolig.

Du kan fortsat få fradrag for udvalgte afholdte udgifter i din bolig. hvad enten du er lejer eller ejer. Dette gælder også hvis du bor i andelsbolig eller har sommerhus.

I 2020 kan du opnå fradrag for op til 6.200 kroner (6.100 kroner i 2019) i serviceydelser og op til 12.500 kroner (12.200 kroner i 2019) kroner i håndværksydelser. Skatteværdien af fradraget udgør cirka 26 procent. Så hvis du har håndværkerudgifter for 10.000 kr. så betaler skattefar ca. 2.600 kr. heraf.

Er du gift eller samlevende, kan både dig og din ægtefælle opnå disse fradrag. Der er tale om et maksimalt fradrag, uanset hvor mange boliger du ejer. Hvis du og din ægtefælle fx har håndværksydelser på 40.000 kroner i boligen i løbet af 2020, kan I maksimalt få et fradrag på 12.500 kroner hver svarende til 25.000 kr. samlet. Det er ligegyldigt om regningen kun udstedes til en af jer.

Har I børn over 18 år i husstanden, kan barnet også selvstændigt opnå et håndværkerfradrag, hvis fakturaen er udstedt til barnet, og det er barnet der betaler regningen.

Faktura og krav til digital betaling

Det er et krav til håndværkerfradraget, at arbejdet skal kunne dokumenteres med en faktura. Hvis der er tale om privat børnepasning, så er det tilstrækkeligt at få en skriftlig erklæring fra babysitteren. Derudover er det et krav, at du betaler elektronisk, eksempelvis med mobilepay, netbank eller dankort. For at opnå fradrag for udført arbejde i 2019, skal regningen være betalt senest den 28. februar 2020.

Hvilke ydelser gælder for håndværkerfradrag?

Fradraget kan opnås alene for arbejdsløn inden for visse håndværksydelser, herunder vedligeholdelse og reparation af eksisterende bolig. Du kan ikke få håndværkerfradrag hvis der er tale om nybyggeri.

Håndværksydelser dækker blandt andet over udvendigt malerarbejde, isolering af tag, reparation og forbedring af skorsten, udskiftning af ruder, vinduer og terrassedøre, isolering af ydervægge og gulv, afmontering af brændeovne, installation eller udskiftning af varmeanlæg og solenergi, ventilation, afløb, dræn og radonsikring, nedlægning af bredbånd. Du kan finde en udtømmende liste på Skattestyrelsens hjemmeside.

Serviceydelser dækker over almindelig rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde. De personer, der udfører serviceydelserne, skal være fyldt 18 år og må ikke bo i husstanden.

Få et uforpligtende tilbud

Opgave

Firma form

2 + 13 =