Blog
Se på denne side alle vores indlæg om revision, bogføring, økonomisk rådgivning og meget, meget mere.
Ny ferielov i Danmark: Dette skal du vide
Den nye ferielov er ikke gået ubemærket hen, så du har nok også hørt om den. Måske du ikke helt forstår, hvordan den hænger sammen, og hvordan du optjener dine feriepenge og kan bruge dem. Men hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvordan det hele hænger sammen, så er...
Bogføring: Hvad er det og hvordan gør man det?
”Bogføring” er et meget gammelt begreb, der blev skabt, før der kom IT og teknologiske løsninger der kunne lette arbejdet for virksomhederne. Som begrebet indikerer, dækker det over den aktivitet, hvor en virksomhed registrerer alle indtægter og udgifter. Uanset...
Hvad er en Revisorerklæring og hvem skal bruge det?
Hvad er en revisorerklæring? En revisorerklæring fra en revisor er anbefalet og i flere situationer påkrævet for at gøre et dokument eller et regnskab hos en virksomhed gyldig. Erklæringerne bliver primært brugt i forhold til virksomheders årsregnskab. Her fungerer...
Selvangivelse – Sådan udfylder du den
Uanset om du har eget firma eller ej, er det helt afgørende, at du har styr på udfylde din selvangivelse, der skal sendes elektronisk hvert år. Herunder kan du læse mere om de oplysninger, du er forpligtet til at afgive overfor SKAT. så de har de korrekte oplysninger...
Disse skattefradrag skal du kende til
Som dansker med bopæl i Danmark skal du betale skat af din indkomst – det gælder uanset, om du er ansat, eller om du har egen virksomhed. Det er flere situationer, hvor du kan være omfattet af muligheden for at reducere, du skal betale. Der vil i disse tilfælde være...
Årsrapport: Alt du skal vide for danske virksomheder
Driver du en virksomhed, er du ganske sikkert klar over, at der hvert år skal indleveres årsregnskaber for alle danske selskaber, hvor det fremgår, hvordan det går i den enkelte virksomhed.
Årsrapporten er vigtig for dig som virksomhedsejer og direktør, men den er mindst lige så vigtig for kreditorer og samarbejdspartnere, fordi den giver et overblik over virksomhedens økonomi og udvikling.
Årsregnskab: Alt du skal vide for danske virksomheder
Et årsregnskab er et overblik over en virksomheds økonomiske status, en vigtig del af ethvert firmas økonomi. Der er fastlagte krav til, hvilke poster regnskabet skal indeholde, og det er ikke alle virksomheder, som har regnskabspligt. Enkeltmandsvirksomheder samt I/S selskaber er for eksempel ikke forpligtet til at udarbejde et årligt regnskab. Vil du se årsregnskabets mange regler og lære mere om, hvad det er, kan du læse med her.
Dette skal du vide om selskabsskat i Danmark
Selskabsskat er virksomhedsskat, der fungerer på samme måde som personskat for private borgere.
Alle virksomheder i Danmark skal som udgangspunkt betale skat af deres overskud.
Håndværkerfradraget gælder også i 2020
Du har fortsat mulighed for at opnå fradrag for udgifter til udvalgte service- og håndværksydelser, som er udført i din bolig.
Hvad er et driftsbudget? Få et eksempel
Et budget over driften er et økonomisk nøgledokument i en hvilken som helst virksomhed. Det skaber overblik over indtægter og udgifter.
Dokumentet giver dig, som virksomhedsejer, konkret overblik over, hvorvidt din forretning vil genere overskud i en bestemt regnskabsperiode.
Omstruktureringer, og hvad det betyder for dig og din virksomhed
En omstrukturering af en virksomhed er en betegnelse for en forandring, der opstår, hvis der kommer nye medejere, hvis virksomheden vælger at frasælge en del af aktiverne eller aktiviteterne, eller hvis der skal ske et generationsskifte.
Få styr på de forskellige virksomhedsformer
Når du starter egen forretning, vil ét af de allerførste spørgsmål være, hvilken form for virksomhed, du ønsker, forretningen skal bygges op omkring. Her kan du få overblik over de mest udbredte og typiske virksomhedsformer.
Omdannelse af IVS til ApS
Alle Iværksætterselskaber skal senest 15. april 2021 omdannes fra IVS til ApS. Det betyder at i omegnen af 40.000 selskaber skal omregistreres. Læs hvordan du gør her.
Sådan bliver du statsautoriseret revisor
En statsautoriseret revisor har uddannelsen cand.merc.aud. Titlen er beskyttet for de højest uddannede revisorer, så går du med en revisor i maven, kan du læse mere her.
Befordringsfradrag (kørselsfradrag) – Dette skal du vide
Du er berettiget til det såkaldte befordringsdrag (kørselsfradrag), hvis du har mere end 24km til din arbejdsplads fra din bopæl. Dette gælder alle transportmidler, fx bil, tog, bus eller cykel.
Sådan laver du momsberegning (brug vores momsberegner til udregning)
Lær hvordan du laver momsberegning i vores guide. Lær også hvordan du lægger moms til og hvordan du regner moms baglæns.
Indberet moms – hvad er momsindberetning og hvordan gør man
Læs hvordan momsindberetning fungerer, hvem der skal indberette moms og hvor man gør det henne. Indberet moms for virksomheder og selskaber.