Indberet moms – hvad er momsindberetning og hvordan gør man

Skrevet af Revisionsfirmaet Gutfelt A/S

Skal du bruge en revisor?

For mange er det at indberette moms lidt af en jungle, men det er faktisk ikke særlig svært, når først du har sat sig lidt ind i det.

Det forsøger vi at hjælpe dig med, med vores simple guide herunder.

Du skal indberette moms som virksomhed, både hvis du skal betale, hvis du skal have penge retur eller hvis du ingen aktivitet har haft.

Obs: Det er vigtigt, at du er klar over, at momsindberetningen kun kan lade sig gøre, hvis du er

momsregistreret på indberet.virk.dk.

Sådan skal du indberette moms

Når du er logget ind på dit Tast-Selv Erhverv på SKATs hjemmeside, skal du trykke på moms i sidebarren.

Dernæst klikker du indberet moms.

Så skal du besvare, hvorvidt du har noget moms, der skal indberettes eller ej, hvor du klikker ja, hvis du har noget, der skal meldes tilbage om. (Obs: Det er vigtigt, at momsperioden er afsluttet)

Indberet moms fra udlandet

Når man skal indberette moms fra udlandet, er der også muligheder for at gøre det på Skats hjemmeside under Tast Selv Erhverv. Det kan f.eks. være moms fra EU.

Indberet moms på Tast Selv Erhverv

Du finder tallene til indberetningen af moms i dit momsregnskab. Du skal oplyse alle momstal. Når du er ved, hvad du skal indberette af moms, logger du ind på Tast selv erhverv. Du skal her vælge muligheden ”Indberet moms”.

På indberetningssiden skal du se på den periode, du vil indberette for. Alle beløb skal være i hele kroner. Hvis ikke du har noget at indberette, kan du klikke på en knap, der gør, at du hurtigt kommer igennem din momsindberetning.

Når du er færdig med at indtaste dine tal, skal du trykke godkend. Du vil altid kunne rette til ved at klikke på ”tidligere indberetninger.”

Du kan tidligst betale fem dage før betalingsfristen.

Hvor ofte skal jeg lave indberetning af moms?

Momsperioder kører på hvert halve år for små virksomheder med en omsætning på 0-5 millioner kroner om året – det kan for eksempel være 1. januar til 30. juni. Når perioden er afsluttet, har du to måneder og en dag til at indberette momsen.

Det vil sige, at din momsperiode fra momsdatoerne 1. januar til 30. juni senest skal være indbetalt den 1. september. Lidt større virksomheder skal indberette moms hvert kvartal.

Tilmeld dig via Nets

Det er muligt at tilmelde dig via Nets, så trækkes pengene automatisk. Hvis du skal have penge tilbage, får du penge tilbage i din virksomheds NemKonto.

Få et uforpligtende tilbud

Opgave

Firma form

4 + 5 =